Minun tarinani

Olen Terhi, hyvinvoinnin ammattilainen ja Sinun apunasi kohti säteilevää elämää.

Yli 10 vuotta sitten uuvuin pahasti työelämän paineissa, ja myöhemmin olen häilynyt uudelleen uupumuksen rajamailla antaessani perheelle kaikkeni. Olen kokenut monet asiat kantapään kautta, ja sitä kautta ymmärtänyt, että haluan auttaa muita, jotta tie voisi olla muille hiukan armollisempi.

Ennen päätymistäni hyvinvointialan pariin olen valmistunut ympäristötieteistä ja työskennellyt ympäristökasvatuksen parissa. Samaan aikaan ahersin monissa järjestöissä vapaaehtoisena ja lopputuloksena oli uupumus. Sairausloman jälkeen huomasin, etten yksinkertaisesti enää pystynyt palaamaan vanhaan elämäntapaan. Tuolloin kirkastuivat entisestään aiemmat haaveet työskennellä vähemmän ja asua lähempänä luontoa. Myös jooga astui elämääni ja auttoi toipumisessa ja itseni löytämisessä yhdessä luonnon kanssa.

Uupumuksen aikoihin myös ruokavalioni koki muutoksen. Olin pitkään ollut kasvissyöjä, mutta uupumuksen myötä ymmärsin puhtaan, monipuolisen ja prosessoimattoman ravinnon merkityksen hyvinvoinnilleni. Muutos tapahtui kuin huomaamatta, sillä halusin pitää itsestäni huolta. Olen kokenut sokerikoukun useasti, mutta löytänyt tasapainon herkuttelun kanssa.

Vuosien varrella olen opiskellut joogaohjaajaksi Intiassa ja lasten joogaohjaajaksi Suomessa sekä ohjannut joogaa useille kohderyhmille ja useissa kaupungeissa. Lisäksi olen työskennellyt toimittajana lähes 10 vuotta kirjoittaen terveys- ja hyvinvointiaiheisiin lehtiin, ja jatkan sitä edelleen pienimuotoisesti.

Äitiys on ollut itselleni toinen lähelle uupumusta ajanut tekijä. Kun perheessä oli kaksi pientä lasta, syntyivät kaksoset ja tukiverkko arjessa oli olematon. Arki oli selviytymistä ja täynnä riittämättömyyden tunteita. Silti halusin tarjota lapsilleni parhaan mahdollisen läsnäolon ja tasapainoisen arjen, mutta matkalla uuvuin itse. Kadotin itseni äitiyteen ja siihen, ettei aikaa itselle yksinkertaisesti ollut. Vaikka minulla oli jo paljon tietämystä hyvinvoinnista, läsnäolotaidoista ja tunnetaidoista, aloin janota lisää. Samalla ymmärsin, että äidin hyvinvointi on ensisijaisen tärkeää, jotta lapset voivat hyvin.

Tässä vaiheessa health coach -opinnot tarjosivat juuri sitä, mitä kaipasin. Tein kipeän valinnan, laitoimme lapset hoitoon, ja siirryin takaisin työ- ja opintomaailmaan. Pian myös mama coach -opinnot tulivat mukaan, sillä sydäntäni lähellä ovat erityisesti äitien ja perheiden hyvinvointi. Olen itsekin saanut valtavasti tukea hyvinvoinnilleni omilta coacheiltani.

Intohimoni on auttaa muita ja olla mukana prosessissa kohti terveempää ja tasapainoisempaa elämää. Erityisherkkänä olen hyvin empaattinen ja annan asiakkailleni täyden tukeni, kannustukseni ja läsnäoloni.

Olen äiti neljälle energiselle tytölle, joista pienimmät ovat 2,5-vuotiaat kaksoset. Omasta ja perheeni hyvinvoinnista huolehdin terveellisen ruoan ja liikunnan lisäksi esimerkiksi luontoretkeillen, kasvattamalla itse ruokaa, joogaten sekä erilaisilla rentoutus- ja läsnäoloharjoituksilla. Pienten lasten äitinä ja yrittäjänä tiedän, että arki on välillä hyvinkin hektistä ja kuormittavaa, eikä perheen ja työn yhdistäminen aina ole yksinkertaista. Niinpä muutaman minuutin mikrotauot, kiitollisuuden hetket ja arkiset ilon asiat ovat sydäntäni lähellä ja valtava voimavara.

Haluan olla auttamassa Sinua tiellä kohti hyvinvoivaa elämää, jossa voit nauttia kaikesta, mitä teet.

Koulutukseni

2022 Int Health Coach
2022- Mama Coach
2012 Joogaohjaaja, Yoga Vidya India
2011 FM, ympäristötieteet

Täydentävät kurssit mm.

2021 Hyvinvointia positiivisen psykologian keinoin, Xamk
2014 OmFlow-joogaohjaajakoulutus, Om Yoga- koulu
2013-2014 Luontaisterapiaopintoja
2012 Lasten joogaohjaaja, Suomen joogaopisto