Iskikö himo leipoa ja herkutella?
Tähän muffinssireseptiin sisältyy monta terveellistä raaka-ainetta, joten voit herkutella hyvillä mielin.
Raakasuklaa on yksi vahvimmista antioksidanteista, joka ylläpitää terveyttäsi. Se huolehtii esimerkiksi hyvästä suoliston mikrobiomista.
Kookossokeri ei nosta verensokeria samalla tavalla kuin valkoinen sokeri. Sen glykeeminen indeksi on matala, joten se ei johda verensokerin heilahteluihin ja siten esimerkiksi väsymykseen.
Täysjyväspeltjauhoista saat kuitua, mikä edistää hyvää ruoansulatusta ja suoliston hyvinvointia. Voit korvata speltjauhot myös kaurajauhoilla, jolloin muffinssit taipuvat helposti gluteenittomiksi.
Puolukasta saat runsaasti antioksidantteja. Sen sisältämät polyfenolit ehkäisevät riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Puolukka sisältää myös runsaasti C- ja E-vitamiineja sekä mangaania ja kuitua.
Noin 12 pientä muffinssia
1 banaani
1,5 dl kookossokeria
4 dl speltjauhoja
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
1 dl mantelimaitoa
1 luomukananmuna
2 dl pakastepuolukoita
Soseuta banaani. Lisää sekaan kuivat aineet, sekoita varovasti. Sulata kookosöljy ja lisää se taikinaan sekoittaen. Lisää mantelimaito ja kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lopuksi lisää jäiset puolukat. Annostele (silikonisiin) muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti jäähtyneenä.